Pindakaas! Wie is daar nou niet gek op? Ook wij zijn ware peanut butter lovers! Je kunt pindakaas op zo veel manieren combineren en het blijft altijd lekker. Smeer het op een wrap, maak er lekkere koekjes van of neem een heerlijke pindakaas lunch bowl. Deze pindakaas noodles zijn super easy. Je kunt het als avond maaltijd nemen, maar het is ook koud erg lekker als lunch. Voor dit gerecht kun je spaghetti of noodles gebruiken.

Wist je trouwens al dat je je pot pindakaas het beste ondersteboven kan bewaren? Dan zakt de olie niet naar de onderkant en blijft hij lekker smeuïg.


Bereiding pindakaas noodles

  1. Kook de pasta (of noodles) volgens de verpakking
  2. Giet de pasta meteen af als het gekookt is
  3. Mix de olie en de lente uien in een koekenpan
  4. Bak dit op een laag vuurtje tot het zacht is
  5. Voeg de gember toe en kook dit 1 tot 2 minuten
  6. Mix de pindakaas, sojasaus, water, azijn en suiker goed door elkaar
  7. Voeg als laatste de chili vlokken toe
  8. Als de saus klaar is, gooi je de pasta er door heen
  9. Meng dit goed door elkaar heen

Tip: Wil je meer smaak? Bak dan ook wat groenten mee zoals broccoli, paksoi of wat worteltjes.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Gezonde pindakaas en banaan lunch bowl!

Gezonde Japanse noodles met zalm en broccoli

Healthy snack: Choco-pindakaas bananen bites

Zoete aardappel noodles met romige cashew saus (Vegan & koolhydraatarm)