Nog even en we moeten de ovenschotels inruilen voor frisse salades, maar.. aangezien ons landje ons er van verzekerd dat we nog een aantal heerlijke (ughum) koude dagen voor de boeg hebben en de winter nog even duurt, delen wij maar al te graag onze favoriete winter maaltijden. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje. Oké hij is iets minder healthy omdat we deze keer iets meer boter gebruiken dan normaal, maar roomboter hoeft niet per definitie slecht te zijn, zolang je dit maar niet al te veel gebruikt op een dag. Verder is deze zalm ovenschotel heel makkelijk te bereiden en terwijl jij de oven het werk laat doen, heb jijzelf je handen even vrij om alvast de tafel te dekken óf nog even snel een aflevering van je favoriete serie te kijken!

Bereiding zalm ovenschotel

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Fruit de ui in wat plantaardige olie.
  3. Voeg de spinazie en knoflook toe en roerbak verder. Laat het uitlekken in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Maak een witte saus: smelt de boter en roer er de maizena door.
  5. Laat het droog koken en roer er de melk door, tot het een gladde saus wordt.
  6. Breng het op smaak met 2 eetlepels dille, citroensap, peper en zout.
  7. Vet de ovenschaal in en leg de zalmblokjes en de spinazie erin.
  8. Verdeel er de citroenrasp over en lepel er de saus over. Leg er de aardappelplakjes op.
  9. Lepel er de 2 eetlepel gesmolten boter over en zet gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Werk af met de rest van de dille.

Eet smakelijk!

Tip:


Probeer ook:

Koolhydraatarme ovenschotel met ei, kip en groenten!

Zalmburgers met een heerlijke spinazie salade

Hartige taart met avocado, spinazie zaden en noten (glutenvrij)