Lekker, gezond én vegan eten hoeft niet perse heel moeilijk te zijn. Er zijn namelijk een heel aantal standaard recepten op een makkelijke manier vegetarisch of veganistisch te maken. Neem bijvoorbeeld deze groentecurry. Het enige verschil met een normale curry is dat er inplaats van kip of garnalen, meer groenten zijn toegevoegd. Heel erg moeilijk is het dus eigenlijk niet om wat vaker plantaardig te eten. Wist je trouwens dat je met één dag geen vlees eten, evenveel water bespaart, als een maand lang (!) niet douchen?

Lees hier wat voor impact van het eten van vlees op het milieu heeft.

Bereiding groentecurry

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kook ondertussen de tuinbonen in de kleine pan, laat ze afkoelen en dop ze.
  3. Verhit een wok op middelhoog vuur en verhit hier de eetlepel olie in.
  4. Voeg de uien en asperges toe en roerbak ze 1-2 minuten.
  5. Vervolgens voeg je de kokosmelk, currypasta en kaffirlimoenblaadjes toe.
  6. Breng langzaam aan de kook terwijl je af en toe roert.
  7. Voeg de spinazie, paksoi en chinese kool toe en schep om tot de groenten zijn geslonken.
  8. Wanneer ze zijn geslonken voeg je de koriander en tuinbonen toe en roer nog een keer goed door.
  9. Serveer samen met de rijst.

Enjoy je heerlijke groentecurry.

*Rode curry pasta: te verkrijgen in de supermarkt, in de buurt van de kokosmelk en exotische etenswaren. Controleer voor de zekerheid even op de achterkant of deze vegan is.


Meer oosterse vegan recepten?

Rode mango curry met rijst

Kikkererwt masala buddha bowl

Zoete aardappel noodles met romige cashew saus