Binnen 20 minuten met het hele gezin aan tafel! Ja, zo makkelijk en snel is deze Thaise wok gemaakt. Alleen maar verse groenten en biologische kip en natuurlijke smaakmakers. dit gerecht bewijst weer eens hoe makkelijk én lekker gezond eten kan zijn. Alles zit erin, gezonde koolhydraten, vetten en eiwitten en natuurlijk de nodige vitamines en mineralen. (Mocht je trouwens liever wat minder koolhydraten eten? Dan laat je de rijst gewoon weg!)

Bereiding Thaise wok

  1. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Pak een kleine kom en meng de stukjes kipfilet met de maizena, zout en peper.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Zodra de olie heet is, voeg je de kip toe en sauteert deze ongeveer 4 minuten, tot deze lichtbruin kleurt.
  5. Voeg de paprika, broccoli en lente-uitjes toe.
  6. Wanneer de kip gaar is (wit van binnen) en de groentes beetgaar, roer je de cashewnoten er doorheen.
  7. Bak dit ongeveer 30 seconden en haal dan de pan van het vuur.
  8. Terwijl je wacht op de kip en groentes , maak je de saus.
  9. In een kleine kom mix je de soya saus, rijstazijn, honing, gember, knoflook en chili vlokken.
  10. Proef en voeg eventueel nog wat honing of chili vlokken naar smaak toe.
  11. Schenk de saus over de wok (wanneer deze klaar is) en serveer meteen.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Simpel en gezond: homemade kip kerrie

Kip teriyaki quinoa bowl; simpel en gezond!

Simpele en gezonde Kip tandoori zónder de pakjes!