Ik was vanmiddag een het sporten en ik kreeg ineens ontzettende zin in een vers gebakken bananenbrood. Dus wat ging ik doen? Ik sprong na de training op mijn fiets, scheurde naar de supermarkt om wat ingrediënten te halen en dook de keuken in. Je kunt wel zeggen Fresh(hh)ly made vegan bananenbrood, want een uurtje geleden kwam hij de oven uit! Hij is zó lekker, dat ik hem meteen met jullie wilde delen! Een easy peasy brood, dat je vandaag of morgen nog kunt maken (als je net zoveel zin hebt in bananenbrood als ik had vanmiddag!) Enjoy!

Bereiding vegan bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een cakeblik en leg hier bakpapier in.
  3. Doe alle droge ingrediënten (behalve de noten en bessen) in een kom en mix door elkaar.
  4. Doe alle natte ingrediënten, inclusief de bananen, in de blender en mix tot een glad beslag.
  5. Giet vervolgens het beslag over de droge intredienten in de kom en mix goed door elkaar tot er 1 (plakkerig) geheel ontstaan.
  6. Voeg als laatste de blauwe bessen en noten toe en mix nog 2 keer door elkaar.
  7. Doe het beslag in het cakeblik en verdeel over de gehele lengte. Maak de bovenkant mooi glad.
  8. Zet 45 minuten in de oven.
  9. Na 45 minuten controleer je of de cake gaar is van binnen. Prik een satéprikker in het bananenbrood en als deze er nat uit komt, zet je hem nog een paar minuutjes in de oven, tot deze droog is vanbinnen.
  10. Laat hem volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Smakelijk!

Tip: snijd je vegan bananenbrood in plakken, doe de plakken in vershoudfolie en leg ze in de vriezer voor later, anders eet je net als ik… het halve brood in 1 keer op, oeps!


Meer bananenbrood recepten?

Heerlijke vegan choco swirl bananenbrood

Healthy glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen en courgette

Bananenbrood met noten en dadels (lactose vrij)