Naanbrood is een soort brood dat veel gegeten wordt bij Indiaanse gerechten, denk hierbij aan een lekkere curry. Hier kun je het brood in dippen of je kunt het serveren met wat hummus erop. Het is een makkelijk gerecht waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt. Veel soorten Naanbrood zijn niet vegan omdat het gemaakt word van yoghurt. Wij hebben voor jullie een recept die wel een vegan variant is. Je kunt zelf een keuze maken voor de topping van het brood.


Bereiding naanbrood

  1. Voeg de bloem, bakpoeder, yoghurt en zout in een kom
  2. Kneed hier dan het deeg van
  3. Verdeel het deeg in vier stukken
  4. Rol deze dan uit tot langwerpige plakken
  5. Gebruik hier wel bloem voor zodat het niet blijft plakken
  6. Meng dan de olie met de za’atar
  7. Verwarm een pan op hoog vuur
  8. Smeer de broden aan beide kanten in met wat olie
  9. Bak dan de naan broden om de beurt in de pan
  10. Bak 2 minuten aan allebei de kanten

Tip: Voor extra smaak kun je knoflook toevoegen aan het recept. Hierdoor zijn de broden ook los heel erg lekker om te eten!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Glutenvrij: Vegan bananenbrood met kokosrasp, noten en blauwe bessen

Simpele (vegan) choco swirl bananenbrood

Heerlijke pompoen brood met banaan en cacoa nibs!