Hmmm, loempia’s! Oh zo lekker, maar die gefrituurde hap elke dag eten? Geen goed idee. Wat wel een heel goed idee is? Deze gezonde loempia variant! deze Spring Rolls worden namelijk gemaakt met (vegan) rijstvellen. Je kunt er zoveel met varieren als je zelf wilt. Elke soort groenten die je lekker vind en eventueel elk soort vleesvervanger, kun je erin rollen. Tijdens de laatste warme dagen in Nederland zijn ze ook nog eens extra lekker, omdat je ze koud serveert. Enjoy!

Bereiding 6 Spring Rolls

  1. Gebruik je vegetarische vleesvervangers? Bak deze dan eerst (in bijv teriyaki of saus naar keuze)
  2. Snijd alle groenten in dunne reepjes en leg deze aan de kant.
  3. Pak een kom of een diep bord en vul deze met warm water.
  4. Week om de beurt de rijstvellen in het warme water, tot deze doorzichtig (en zacht) wordt.
  5. Leg de rijstvellen vervolgens uit (op een snijplank)
  6. Vul de vellen in het midden met de geneden groenten.
  7. Laat aan de boven en onderkant wat ruimte over voor als je de loempia’s dicht gaat vouwen.
  8. Vouw nu de bovenkant en onderkant van de vellen over de vulling heen.
  9. Doe hetzelfde met de linkerkant van het vel en rol de groentes nu tot de rest van het rijsten vel en volledig omheen zit.
  10. Maak de rol zo strak mogelijk, dan kun je de Spring Rolls het beste dippen in saus.
  11. Serveer de loempia’s met sojasaus of met bijv een pittige pindasaus*

Eet smakelijk!

 

Hier vind je een heerlijk recept voor pittige pindasaus!


Probeer ook:

Vegan mango curry met rijst

Vegan nasi met tofu

Kikkererwt masala buddha bowl