We zitten midden in de winter en december maand en dat betekend bibberende temperatuurtjes. Bij deze temperaturen horen natuurlijk heerlijke warme, winterse gerechten en vandaag hebben wij er weer eentje voor jullie gevonden! We krijgen maar geen genoeg van lekkere ovenschotels. Deze heerlijke witlof ovenschotel met gehakt is eenvoudig te maken, en valt vaak bij veel mensen in de smaak. En het leuke is, dat je zelf kan variëren met de ingrediënten als je dit wilt.


Bereiding witlof ovenschotel:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water
  2. Laat ze daarna een beetje afkoelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Maak de witlofstronkjes schoon en verwijder het ‘bittere hart’. Snijd daarna de stronkjes in grove stukken
  5. Bak dan de witlof in wat boter en doe er wat peper en nootmuskaat bij voor de smaak
  6. Schenk de melk erbij en laat dit op een zacht vuurtje gaar stoven
  7. Laat het daarna goed uitlekken en vang ondertussen wat stoofvocht op
  8. Bak dan het gehakt in een kleine scheut olijf olie en kruid deze met een verkruimeld bouillonblokje, wat zout en wat peper
  9. Schep het in een ovenschaal en dek het af met de aardappelschijfjes
  10. Maak een bind middel met wat boter, bloem, stoofvocht en eventueel nog wat melk
  11. Roer daarna de helft van de kaas door de saus en schenk dit dan over de schaal heen
  12. Dek het af met de rest van de kaas en zet dit in de oven tot het kaaskorstje mooi gekleurd is.

Lees ook:

Vegetarische ovenschotel met prei

koolhydraatarm: Broccoli ovenschotel met magere kaas

Zoete aardappel ovenschotel met mager gehakt