Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: Zeewier chips. Het is gemaakt van dunne nori vellen. De vellen zijn gemaakt van zeewier en deze ken je misschien wel van de sushi. Zeewier is supergezond en zit bomvol eiwitten en mineralen uit de zee. Zeewier neemt namelijk meteen de voedingsstoffen op uit het water. Met de hoeveelheid vezels en eiwitten is deze groente uit de zee een goede toevoeging aan onze dagelijkse voeding. Nori is de bekendste en meest gebruikte zeewier ter wereld. In het Japans betekent nori letterlijk ‘wier’. Norivellen bestaan vaak uit een combinatie van verschillende wiersoorten en kan dan ook verschillen in zowel kleur als kwaliteit.


Bereiding zeewier chips

  1. Verwarm de oven voor op 275 graden
  2. Bedek dan twee grote bakplaten met bakpapier of aluminiumfolie
  3. Leg 6 vellen nori met de glanzende kant naar boven op de bakplaat
  4. Borstel deze dan lichtjes met water af
  5. Druk dan voorzichtig een ander blad nori erop
  6. Herhaal dit bij alle vellen
  7. Snijd dan de nori in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm
  8. Leg de chips verdeeld over de bakplaten
  9. Meg in een kleine kom de knoflook, sesamolie en de cayennepeper
  10. Smeer de chips in met dit mengsel en top af met wat zout
  11. Top ze af met wat sesamzaadjes
  12. Bak de chips 15 tot minuten tot ze een diepe, glanzende, groene tint hebben

Tip: Laat ze afkoelen voor een maximale crunch!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Koolhydraatarm: vispannetje met zalmfilet uit de oven

Heerlijke viskoekjes, voor op een feestje of gewoon bij het avondeten (koolhydraatarm)

Ultieme healthy snack: Mini courgette pizza’s