Hallelujah! Wat is deze zoete aardappel stamppot lekker! Heerlijk smeuïg, smaakvol en dan ook nog die verschillende texturen in je mond.. Mmm, heerlijk! Het hoeft trouwens helemaal niet winters en zwaar te zijn een stamppot. Zeker niet als je een zoete aardappelstamppot maakt. Eigenlijk wat je met een gewone aardappel ook doet, alleen is deze versie een stuk lichter en gezonder. De zoete aardappel is namelijk een knol en behoort hiermee tot de groentefamilie. Daarnaast houdt hij je bloedsuikerspiegel in toom, en bevat hij veel vezels. De perfecte basis voor een stamppot dus!


Bereiding van de stamppot

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van ongeveer 2 cm
  2. Kook de aardappelen met de boerenkool en witte kool in water met eventueel zout in ongeveer 15 minuutjes gaar.
  3. Verhit ondertussen de olie in de hapjespan
  4. Bak de ui en spekreepjes 6 min op hoog vuur
  5. Draai het vuur daarna laag en bak nog even door
  6. Giet de aardappelen en kool af
  7. Vang hiervan een beetje kookvocht op.
  8. Stamp met de pureestamper de aardappelen en kool met de mosterd tot puree en breng op smaak met zout en peper
  9. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de het smeuïger te maken.
  10. Schep de stamppot op en verdeel het uienmengsel eroverheen

Tip: Je zou de spekjes ook weg kunnen laten voor een vegan stamppot!

Eet smakelijk!


Lees ook:

Vegetarische zoete aardappel pizzabodem

Pittige ravioli met zoete aardappel en kokosmelk (vegan)

5 ingrediënten zoete aardappel rosti’s