Popcorn. We waren er vroeger allemaal gek op. In de bioscoop wilde we de aller grootste bak met popcorn die er was, en meestal hadden we hem al op voordat de film begon. Vandaag gaan we weer eventjes terug naar die kindertijd, we gaan namelijk zelf popcorn maken. Deze heerlijke zoete popcornsnack met cashewnoten is niet alleen echt heel erg lekker, maar ook nog eens fun om te maken met bijvoorbeeld je vrienden of familie. Dat wordt smikkelen!


Bereiding zoete popcornsnack

  1. Doe de margarine, de suiker en golden syrup in een pan en zet dit op middel hoog vuur
  2. Roer dit goed door en laat een aantal minuten koken
  3. Haal daarna de pan van het vuur en zet dit even aan de kant
  4. Rooster dan de cashewnoten 3 tot 4 minuten in een pan
  5. Als deze een mooie goudbruine kleur hebben zet je ze ook even aan de kant
  6. Doe dan wat olie in een steelpan en en roer de popcorn erdoor tot hij goed bedekt is
  7. Dek dan de pan af met de deksel en schud de pan af en toe even door elkaar
  8. Til pas de deksel van de pan als alle popcorn is ‘gepoft’
  9. Roer dan de geroosterde cashewnoten erdoor
  10. Giet als laatste het golden syrup mengsel eroverheen en roer goed tot alles bedekt is
  11. Laat de popcorn even afkoelen voor je gaat smikkelen!

Eet smakelijk!


Lees ook:

10 cheats die vegan zijn, waar jij het nog niet van wist!

Oreo pancakes, het perfecte zoete ontbijt! (vegan)

Pittige geroosterde kikkererwten uit de oven