Een echte burger bestaat uit vlees? Groenten burgers zijn smakeloos? Je mening verandert geheid als je deze badboys geproefd hebt! Ze zijn gezond, makkelijk te maken, lekker en ook nog eens cruelty free (oftewel vegan). Heerlijk vers broodje erbij, wat sla, tomaatjes, sausje, en je burger is klaar om op te eten. Bak er nog wat zoete aardappelfrietjes erbij en voila, je hebt je eigen healthy “junk food” variant! De snackbar om de hoek is er NIKS bij.

Foto: A Saucy Kitchen

Bereiding burgers

  1. Doe de kikkererwten, ui, knoflook, zongedroogde tomaten en verse basilicum in een keukenmachine en maal dit samen fijn. Mocht je er geen tot je beschikking hebben, kun je ook alles in de blender doen (moet je het wel regelmatig even omscheppen) of een staafmixer gebruiken!
  2. Voeg vervolgens de fijn gemaakte nootjes en het zout en de peper toe en mix nog even tot alles goed door elkaar gemengd is.
  3. Doe vervolgens de mix in een bak(je), dek deze af met folie en zet 20 minuten in de koelkast. (Dit zorgt dat de mix wat stijver wordt, zodat er later makkelijker burgers van te kneden/vormen zijn.
  4. Haal de mix (na 20 minuten) uit de koelkast. Kneed de mix nog even en maak hier vervolgens 4 burgers met een dikte van ongeveer 1,5cm van. Als de mix te plakkerig is, kun je eventueel wat amandelmeel toevoegen en nog even goed kneden.
  5. Je kan de burgers op 2 manieren klaarmaken. In de oven of in een koekenpan.
  6. Voor in de oven: Verwarm de oven voor op 190graden, Smeer je bakplaat in met wat olijfolie. Bak de burgers 20 a 25 minuten totdat ze goudbruin zijn. Vergeet niet halverwege de tijd de burgers een keer om te draaien.
  7. Voor in de koekenpan: Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan. Bak de burgers aan beide kanten 4 a 5 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.

Smakelijk eten!

Tip: De burgers zijn ongelofelijk lekker met onze tahini saus, een avocado yoghurt saus of zelfs met zelfgemaakte pesto!