Koolhydraatarm eten hoeft helemaal niet saai te zijn. In tegendeel zelfs, het kan ontzettend lekker zijn. Hetzelfde geldt voor eten van minder vlees of zelfs veganistisch. Met een beetje creativiteit kun je een heerlijke creatie op tafel zetten. Eentje die lekker, makkelijk en voedzaam is. Mocht je creativiteit je een beetje in de steek laten af en toe, hebben wij hier nog een heerlijk gerecht voor je klaar staan. We maakten op Freshhh al een keer eerder vegan avocado bootjes met kikkererwten. Nu is het tijd voor een Mexicaanse variant met zwarte bonen. Enjoy!

Bereiding avocado bootjes

  1. Doe de bruine/zwarte bonen in een steelpan en kruid met de komijn, knoflook –en chilipoeder. Voeg eventueel een snufje zeezout toe. Roer om het samen te voegen.
  2. Verwarm de bonen op medium hoog vuur voor ongeveer 10 minuten of totdat ze warm zijn en beginnen te bubbelen.
  3. Terwijl de bonen opwarmen snijd je de koriander en ui.
  4. Wanneer de bonen klaar zijn, mix deze met de koriander en ui in een kom.
  5. Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
  6. Vervolgens top je de avocado’s met een klein beetje citroensap, de bonen en de salsa.