IZAKAYA Asian Kitchen & Bar – het is een hele mond vol. En dat kun je heel letterlijk nemen, als je het ons vraagt. Een bezoekje aan IZAKAYA staat namelijk garant voor een mond vol exotische en bijzondere smaken die Japan te bieden heeft. De hotspot opende haar deuren in 2012 en heeft een prominent plekje weten te veroveren in de culinaire scene van Amsterdam.


Japanse pub, maar dan anders

Waar IZAKAYA Amsterdam haar naam aan te danken heeft? Een traditionele ‘izakaya’ is een soort Japanse pub; een hoeksteen binnen de Japanse eetcultuur waar je een diversiteit aan hapjes kunt eten. IZAKAYA vormt deze traditie om naar een high-end, gastronomische beleving, waar je allerlei kleine tot middelgrote hapjes op tafel krijgt om te proeven. Op die manier kun je namelijk (bijna) alles proeven!

amsterdam

Het menu

Wat je op het menu kunt verwachten? De meest spectaculaire smaaksensaties van vlees-, maar vooral veel visgerechten, bereid op de traditionele Robata grill of Hibachi fire bowl – een Kapanse hot plate op houtskool. Onze favoriet? Allereerst het trio van tonijn, zalm en yellowtail kingfish. De vis is zó vers en daar zijn we bij Freshhh gek op. Vergeet ook de oesters niet te bestellen, bereid in filodeeg en afgetopt met wasabi mayo en een toefje kaviaar. Smullen!

Tip: IZAKAYA Supreme Brunch

Heb je iets te vieren? Op elke laatste zondag van de maand kun je bij IZAKAYA Amsterdam genieten van de supreme brunch. Deze komt met één waarschuwing: ‘This is not your mother’s Sunday brunch’. Reken op een extravagante middag van creatieve cocktails, verfijnde gerechtjes en flamboyant entertainment.

izakaya


IZAKAYA Asian Kitchen & Bar | Albert Cuypstraat 2-6 | 1072 CT Amsterdam | izakaya-amsterdam.com | +31 (0) 20 305 3090