Ben je bezig met afvallen en heb je moeite om een ontbijt te vinden dat binnen je nieuwe voedingspatroon valt? Overnight oats zijn dan een goede optie voor jou. Het is niet alleen tijd-efficiënt omdat je het de avond van tevoren klaarmaakt, het is ook gemakkelijk on-the-go te eten omdat je het in een kleine weckpot klaarmaakt. Lees hier hoe jij een gezond overnight oats ontbijtje kan maken dat je helpt met afvallen!

Zijn overnight oats gezond?

Een veelgemaakte fout bij het bereiden van overnight oats is dat het in plaats van een ontbijt meer als een toetje zal smaken. Wanneer je veel suiker of bijvoorbeeld hagelslag aan je overnight oats toevoegt is het natuurlijk geen gezond ontbijt meer! Probeer daarom zo min mogelijk suikers toe te voegen en gebruik te maken van natuurlijke zoetstoffen zoals bijvoorbeeld suiker uit fruit, kaneel of cacao.

Helpen overnight oats bij het afvallen?

Havermout, de basis voor je overnight oats, bevat veel ‘beta-glucanen’. Dit zijn een bepaald soort vezels die ervoor zorgen dat je na je ontbijt een lekker vol gevoel hebt. Dit zal ervoor zorgen dat je gedurende de ochtend minder de neiging zal hebben om te snacken. Hierdoor zal je calorie-inname afnemen en dit helpt je natuurlijk om af te vallen.

Bereidingswijze overnight oats met banaan en chiazaad

  1. Mix de banaan, honing en het cacaopoeder door elkaar. Mengen de ingrediënten niet goed? Voeg dan een beetje water toe.
  2. Doe er ook de haver en het chiazaad bij.
  3. Voeg de melk toe en blijf roeren totdat alle ingrediënten gemengd zijn.
  4. Zet een nacht in een afgesloten pot in de koelkast en smul er de volgende ochtend van!

Bereidingswijze 0vernight oats met mango en banaan

  1. Meng alle ingrediënten behalve de mango en de havermout door elkaar.
  2. Als de ingrediënten goed gemixt zijn, voeg dan de havermout toe.
  3. Zet in de koelkast in een afgesloten pot voor minimaal 6 uur, het liefst een hele nacht.
  4. Top je ontbijtje af met de blokjes mango en je gezonde overnight oats zijn klaar!

Kun je geen genoeg van de gezonde overnight oats krijgen? Deze overnight oats geïnspireerd door de carrot cake is lekker en gezond! Ben je toch meer van de appeltaart? Ook die lekkernij hebben we om weten te toveren in een gezond ontbijt in dit recept voor apple pie overnight oats.