Een heerlijke toast met avocado. Daar is iedereen natuurlijk gek op! Hoe simpel of moeilijk je hem ook zult maken, het is en blijft een favorietje! Je avocado toast is natuurlijk lekker met gewoon een beetje peper en zout, maar hoe lekker is het met zalm of tomaatjes erbij? Ja juist, super lekker! Wij hebben voor jou dus een aantal upgrades gevonden voor je avocado toast!


Avocado met ei en bacon

Photo by: Fashionchick.nl
 1. 1 snee geroosterd brood
 2. Halve avocado
 3. Twee plakken bacon
 4. Gekookt ei
 5. Peper & zout

Rooster het brood en pureer de avocado. Bak de plakken bacon tot ze knapperig zijn en kook het eitje halfzacht. Smeer dan de avocado uit over de toast en beleg deze met de bacon en zout en peper. Doe als laatst het ei erop en snijd deze open.

Mexicaanse avocado

 1. 2x geroosterd brood
 2. 1 avocado
 3. 2 el fajita
 4. Handje tortilla chips
 5. Sap van halve limoen

Pureer de halve avocado en rooster het brood. Smeer de avocado uit over het brood en doe er dan 2 el fajita overheen. Verkruimel daarna de tortilla chips er boven en laat het sap van de limoen boven de toast uitlekken.

Avocado zalm

 1. 100 gr gerookte zalm
 2. 1 avocado
 3. 1 gekookt ei
 4. Zout & peper
 5. Citroensap
 6. Rode uitjes

Rooster het brood en kook een ei halfzacht. Pureer daarna de  avocado en smeer deze uit over het brood. Beleg het brood dan met wat zalm. Leg het ei er boven op en snijd doormidden. top het broodje dan af met wat rode uitjes, citroensap en wat zout en peper.

Toast pesto avocado

 1. 2x geroosterd brood
 2. 1 avocado
 3. 1/2 el pesto
 4. 2 plakken parmaham
 5. 1 tomaat
 6. 40 gr geitenkaas
 7. Zout & peper
 8. Citroensap
 9. Pijnboompitten

Pak het brood en rooster deze. Prak de avocado en smeer deze uit over het brood en doe er dan een laagje pesto overheen. Beleg hem verder met wat parmaham, een tomaatje, geitenkaas en pijnboompitjes. Strooi er als laatst wat zout en peper overheen en wat citroensap.

Tuna avocado toast

 1. Geroosterd brood
 2. Blikje tonijn
 3. Rode ui
 4. Kappertjes
 5. 2 el zure room

Rooster het brood. Meng de tonijn, avocado en wat zure room met elkaar. Smeer dit uit over het brood en top het af met wat uitjes en kappertjes.

Mexicaanse avocado toast

 1. Geroosterd brood
 2. Avocado
 3. Citroensap
 4. Zout en peper
 5. Komijn
 6. Hot sauce
 7. Verse salsa
 8. Koriander
 9. Zure room
 10. Water

Klik hier voor de bereidingswijze! 

Curry avocado

 1. Kerrie poeder
 2. Avocado
 3. Geroosterd brood
 4. Kikkererwten
 5. Rode ui
 6. Koriander

Prak de avocado en meng dit met de kerrie poeder. Rooster ondertussen het brood. Doe er daarna wat rode ui en kikkererwten bij en top af met wat gesneden koriander.

Mediterraan avocado

 1. Geroosterd brood
 2. Avocado
 3. Kikkererwten
 4. Tomaten
 5. Fetakaas
 6. Basilicum

Rooster het broodje en prak de avocado. Smeer deze uit over het brood en leg er dan wat tomaat overheen. Strooi dan de feta kaas en de kikkererwten er over heen. Top als laatste af met wat basilicum.

Komkommer avocado

Cucumber Hummus Avocado Toast recipe - Crunchy cukes, creamy hummus, and glorious avocado join forces in pretty much the easiest lunch or snack ever.

 1. Geroosterd brood
 2. Avocado
 3. Komkommer
 4. Zout en peper
 5. Hummus (naturel)
 6. Olijfolie

Prak de avocado en meng deze met wat hummus en olijfolie. Smeer deze daarna uit over een geroosterd broodje. Leg er dan wat plakjes komkommer op en bestrooi met wat zout en peper.

Bruschetta avocado toast

 1. Tomaten
 2. Rode ui
 3. Knoflook
 4. Olijfolie
 5. Balsamico azijn
 6. Zout en peper
 7. Basilicum
 8. Geroosterd brood
 9. Avocado

Snijd de tomaten en de ui in kleine stukjes. Meng dit met wat olijfolie, balsamico azijn, knoflook en basilicum. Rooster dan het broodje en prak de avocado. Smeer daarna de avocado uit over het broodje en beleg hem met het tomaten mengsel. Strooi er als laatst nog wat zout en peper overheen.


Lees ook:

Zo heb jij altijd rijpe avocado in huis!

Healthy chicken avocado salade!

Minder vet in de nieuwe light avocado’s