Een heerlijke toast met avocado. Daar is iedereen gek op! Hoe simpel of uitdagend je hem ook wil maken, het is en blijft een favorietje! Je avocado toast is natuurlijk lekker met gewoon een beetje peper en zout, maar hoe lekker is het met zalm of tomaatjes erbij? Ja juist, smullen! Ben jij gek op avocado toast en ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan verder hoe jij je avocado toast kunt upgraden!

Avocado met ei en bacon

Photo by: Fashionchick.nl

Ingrediënten

 1. 1 snee geroosterd brood
 2. Halve avocado
 3. Twee plakken bacon
 4. Gekookt ei
 5. Peper & zout

Rooster het brood en pureer de avocado. Bak de plakken bacon tot ze knapperig zijn en kook het eitje halfzacht. Smeer dan de avocado uit over de toast en beleg deze met de bacon en zout en peper. Doe als laatst het ei erop en snijd deze open.

Mexicaanse avocado

Pureer de halve avocado en rooster het brood. Smeer vervolgens de avocado uit over het brood en doe er dan 2 el fajita overheen. Verkruimel daarna de tortilla chips er boven en laat het sap van de limoen boven de toast uitlekken.

Ingrediënten

 1. 2x geroosterd brood
 2. 1 avocado
 3. 2 el fajita
 4. Handje tortilla chips
 5. Sap van halve limoen

Spicy avocado toast met spinazie 

Deze combinatie is heerlijk en moet je een keer proberen. Extra gezond door de powergroente spinazie en superlekker door het gepocheerde ei. Bekijk hier het recept.

avocado toast

Vind je het moeilijk om een ei perfect te pocheren? Wij leggen je hier uit hoe je dit het beste doet!

Toast pesto avocado

Pak het brood en rooster deze. Prak de avocado en smeer deze uit over het brood en doe er dan een laagje pesto overheen. Beleg hem verder met wat parmaham, een tomaatje, geitenkaas en pijnboompitjes. Strooi er als laatst wat zout en peper overheen en wat citroensap.

Ingrediënten

 1. 2x geroosterd brood
 2. 1 avocado
 3. 1/2 el pesto
 4. 2 plakken parmaham
 5. 1 tomaat
 6. 40 gr geitenkaas
 7. Zout & peper
 8. Citroensap
 9. Pijnboompitten

Tuna avocado toast

Begin met het roosteren van het brood. Daarna meng je de tonijn, avocado en zure room met elkaar. Smeer dit uit over het brood en top het af met wat uitjes en kappertjes.

Ingrediënten

 1. Geroosterd brood
 2. Blikje tonijn
 3. Rode ui
 4. Kappertjes
 5. 2 el zure room

Mexicaanse avocado toast

Klik hier voor de bereidingswijze! 

Ingrediënten

 1. Geroosterd brood
 2. Avocado
 3. Citroensap
 4. Zout en peper
 5. Komijn
 6. Hot sauce
 7. Verse salsa
 8. Koriander
 9. Zure room
 10. Water

Curry avocado

Prak de avocado en meng dit met de kerrie poeder. Ondertussen rooster je het brood. Doe er daarna wat rode ui en kikkererwten bij en top af met wat gesneden koriander.

Ingrediënten

 1. Kerrie poeder
 2. Avocado
 3. Geroosterd brood
 4. Kikkererwten
 5. Rode ui
 6. Koriander

Mediterraan avocado

Rooster het broodje en prak de avocado. Smeer de avocado dan uit over de toast en verdeel de tomaatjes eroverheen. Strooi dan de feta kaas en de kikkererwten er over heen. Top als laatste af met wat basilicum.

Ingrediënten

 1. Geroosterd brood
 2. Avocado
 3. Kikkererwten
 4. Tomaten
 5. Fetakaas
 6. Basilicum

Komkommer avocadoCucumber Hummus Avocado Toast recipe - Crunchy cukes, creamy hummus, and glorious avocado join forces in pretty much the easiest lunch or snack ever.

Prak de avocado en meng deze met wat hummus en olijfolie. Daarna smeer je dit mengsel uit over de toast. Dan leg je de plakjes komkommer op de toast en bestrooi je dit met zout en peper naar smaak.

Ingrediënten

 1. Geroosterd brood
 2. Avocado
 3. Komkommer
 4. Zout en peper
 5. Hummus (naturel)
 6. Olijfolie

Bruschetta avocado toast

Snijd de tomaten en de ui in kleine stukjes. Meng dit met wat olijfolie, balsamico azijn, knoflook en basilicum. Rooster dan het broodje en prak de avocado. Smeer daarna de avocado uit over het broodje en beleg hem met het tomaten mengsel. Strooi er als laatst nog wat zout en peper overheen.

Ingrediënten

 1. Tomaten
 2. Rode ui
 3. Knoflook
 4. Olijfolie
 5. Balsamico azijn
 6. Zout en peper
 7. Basilicum
 8. Geroosterd brood
 9. Avocado

Er bestaat zoiets als te veel van het goede. Lees daarom hier hoeveel avocado’s aangeraden is maximaal per week te eten. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren om je avocado toast te upgraden. Je kunt deze heerlijke vrucht natuurlijk ook in allerlei andere lekkere recepten verwerken. Zoals in deze vegan pastasalade bijvoorbeeld.