Dit recept is perfect voor als je graag snel en gezond wilt eten. Het fijne is dat je zelf je favorieten groenten kunt gebruiken. De zelfgemaakte woksaus is in dit recept zeker een uitblinker. Je maakt het in een paar minuten. Heerlijke noedels met groenten! Het is tijd om te smullen.

Bereiding noedels met groenten

  1. Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar.
  2. Snijd dan de courgette in blokjes en de bosui in dunne plakjes. Zet de bosui apart. Snijd de onderkant van de bimi eraf en maak wanneer nodig de shiitakes schoon. Wanneer je de mini-maïskolfjes uit blik gebruikt, giet je deze eerst af.
  3. Zet vervolgens een wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Roer de gember een paar seconden tot dat het lekker begint te ruiken. Voeg dan de bimi, courgette, shiitakes en mini-maïskolfjes toe. Wok voor 3-4 minuten.
  4. Voeg daarna de saus toe. Breng alles aan de kook en draai het vuur na een minuut laag. Wok tot dat de groenten gaar zijn en jij ze zacht genoeg vindt.
  5. Kook ondertussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Voeg als laatste de taugé toe. Zet het vuur uit, giet de noedels af en meng ze door de groenten. Verdeel de noedels over kommen of borden.
  7. Bestrooi het als laatste met de bosui, cashewnoten en eventueel wat sesamzaadjes.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Koolhydraatarm: Vegetarische bloemkool curry

Vetarme spaghetti met champignons en prei!

Koolhydraatarm: Courgetti met een heerlijk pittige arrabiata saus