Een lekkere Hollandse biefstuk salade met gegrilde peer. Peren zijn een heerlijke combinatie bij een lekkere knapperige sla, pecannoten en een mooi stukje biefstuk. Makkelijk te maken en hartstikke gezond! en dat met maar 6 ingrediënten. Heerlijk gerecht!

Bereiding biefstuk salade

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm een klein beetje olie in de koekenpan, snijd het brood in blokjes en doe die er vervolgens in.
  3. Bak de stukjes totdat ze knapperig zijn (ongeveer 8 minuten) en doe er peper en zout bij.
  4. Schil ondertussen de peren en snijd het in partjes. Halveer de ijsbergsla en snijd beide helften in 4 parten.
  5. Verwarm de grillpan en gril de peer om en om, totdat er mooie grilstreepjes ontstaan.
  6. Haal de partjes vervolgens uit de pan en zet ze even weg.
  7. Besmeer de biefstukken licht in met olie, doe er wat peper en zout op en gril ze in dezelfde grilpan om en om. Ongeveer 7 minuten voor medium-rare (of langer als je voorkeur hebt). Haal de biefstukken uit de pan als ze klaar zijn en laat het even rusten.
  8. Leg de slaparten op een schaal of op een plank, snijd de biefstuk in reepjes en verdeel over de sla.
  9. Leg dan de peerpartjes hierover, met de croutons en de pecannoten.
  10. Meng een flinke kneep sinaasappelsap met een scheut olie, peper en zout tot een dressing en giet dit dan tenslotte over de salade.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Gezond eten voor mannen? Probeer deze ‘hamburger salade’

Heerlijke gezonde eiwitrijke bietensalade

Super salade voor na het sporten!