Laatst zat ik in een restaurant te eten en stond er een heerlijke poké bowl met bloemkool rijst op het menu. Ontzettend nieuwsgierig als ik was, heb ik dit besteld en het was echt heerlijk! Natuurlijk ging ik daarna meteen op zoek naar een simpel recept om het thuis ook zelf te kunnen maken. En die heb ik gevonden! Ideaal voor alsje koolhydraat arm wilt eten of omdat het gewoon ontzettend lekker is! (je hebt wel een keukenmachine nodig!)

Bereiding bloemkool rijst

  1. verwijder de bladen en hak de bloemkool grof. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, die kun je namelijk gewoon eten.
  2. Doe de stukken in de keukenmachine, of gebruik een blender of staafmixer (let op: bij de laatste 2, zorg dat het niet te fijn of een pap wordt!)
  3. Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.
  4. Pak een wok pan, doe hier een scheutje plantaardige olie in en zet deze op het vuur.
  5. Pers of rasp de knoflook in de olie en fruit deze even kort.
  6. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze in een paar minuten gaar.
  7. Breng op smaak met peper en zout en schep de koriander of peterselie erdoor.

Tip: De bloemkool smaakt heerlijk alsje deze mengt met zelf gemaakte pesto!