Veel mensen zijn druk bezig met afvallen en gezond eten. Ze proberen op hun vetten en koolhydraten te letten bijvoorbeeld. De meeste koolhydraten kom je tegen in onder andere brood, rijst, pasta, crackers en rijstwafels. Bloemkoolrijst is daarom een perfect koolhydraatarm alternatief voor gewone rijst. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Aan het einde was de zomer snakken we weer even naar gezond eten en naar groente. maar, dit gerecht is niet alleen gezond en bevat veel groenten,het is ook nog eens ontzettend lekker!


Bereiding bloemkoolrijst met kip

  1. Bak de spekjes in een koekenpan (zonder olie of boter)
  2. Bak de kipschnitzels in een andere koekenpan met een beetje olie
  3. Snipper de ui en pers de knoflook
  4. Verwarm een beetje olijfolie in een wokpan en fruit de ui samen met de knoflook
  5. Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine of met een staafmixer
  6. Doe de bloemkool bij de groente en bak dit ongeveer 4 minuten mee
  7. Roer de eieren door elkaar en meng dit met de melk
  8. Maak dit op smaak met zout en peper
  9. Bak van het eimengsel 2 dunne ommeletjes
  10. Snijd de lente ui in ringen, de kipschnitzels in blokjes en de omeletten in reepjes
  11. Verdeel de bloemkoolrijst met de groenten en spekjes over de borden
  12. Verdeel ook de blokjes kipschnitzel samen met de omeletten en de ringen lente ui.
  13. Top dit af met wat chilisaus

Tip: Toch niet zo’n fan van bloemkoolrijst? Je kunt dit gerecht ook maken met gewone rijst.

Eet smakelijk!


Lees ook:

Koolhydraatarm: Nasi kuning met bloemkoolrijst

Heerlijke pittige tofu saté met kokosrijst (vegan)

Simpel en lekker; Mango curry met rijst (vegan)