Heb je zin in een lekker licht receptje? Dan is dit recept met bloemkoolrijst met garnalen echt aan te raden. Het is licht, fris en toch vult het goed! Ideaal als hoofdmaaltijd óf een lekkere warme lunch. De bloemkoolrijst is tevens goed te bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast, je kunt dus in 1 keer meerdere porties maken. Vind je bloemkool niet zo lekker? Dan is het ook lekker met gewone rijst of bruine rijst!

Bereiding bloemkoolrijst met garnalen

  1. Begin met de bloemkoolrijst. Was de bloemkool en dep hem droog. Rasp de bloemkool met een grove rasp of maal het fijn in je keukenmachine.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper en de gember fijn. Voeg er wat olijfolie aan toe.
  3. Voeg de garnalen toe en bak deze rondom aan. Als ze roze zijn, zijn ze klaar. Doe er wat zout en peper bij en haal ze uit de pan. Dek ze af met aluminiumfolie.
  4. Plet het korianderzaad in een vijzel en voeg dit samen met de kerrie en de sambal bij de uien. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe.
  5. Voeg de peultjes toe en bak ze rondom aan. Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en bak dit mee. Voeg als laatste ook de taugé toe. Dit duurt niet langer dan 5 minuten.
  6. Breng de rijst met wat ketjap op smaak en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  7. Voeg de gewokte garnalen toe en schep het geheel nogmaals om.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Heerlijke bloemkool risotto met champignons

Taco’s met krokante bloemkoolroosjes en avocado crème

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip en sweet chilisaus