Heb jij nog wat inspiratie nodig voor het avondeten en wil jij gezond maar bovenal gewoon heel erg smaakvol. Maak dan dit simpele maaltje, bloemkoolrijst met gegrilde zalm en boontjes. Bloemkoolrijst kan je in de plaatselijke super kopen maar ook gewoon zelf maken met een keukenmachine. Met een druk op de knop ligt de bloemkoolrijst op je bord. Hetzelfde geldt voor de zalm die maar heel kort nodig heeft in de grillpan. En ja, de boontjes kunnen hier niet in achterblijven. 1…2…3…smullen maar!

Bereiding bloemkoolrijst

  1. Was de bloemkool.
  2. Haal de roosjes van de stronk.
  3. Voeg dit toe aan de keukenmachine.
  4. Strooi er wat peper en zout overheen. Dit doe je naar smaak.
  5. Blend dit kort tot er een soort ‘rijst’ ontstaat.
  6. Gebruik een wokpan en voeg hier 1 el vloeibare kokosolie aan toe.
  7. Bak de bloemkoolrijst op voor plusminus 2 minuten.

Bereiding zalm 

  1. Haal de zalm tijdig uit de koelkast. Zo kan hij op kamertemperatuur komen.
  2. Gebruik een grillpan en laat de pan goed heet worden, voeg de 2 el olijfolie toe samen met de fijngesneden knoflook.
  3. Grill de zalm aan beide zijdes in 3 minuten gaar.
  4. Schenk, wanneer ze bijna klaar zijn met grillen, wat ketjap over de saus. Dit geeft een lekkere touch aan de zalm.

Bereiding boontjes

  1. Kook de boontjes iets zacht in 2 minuten op hoog vuur.
  2. Giet de boontjes af.
  3. Neem een nieuwe wokpan en wok hier de boontjes in samen met 2 kleine eetlepeltjes sambal.
  4. Zet het vuur uit en laat voor twee minuten rusten.

Tot slot voeg je nog wat cherry tomaatjes en een halve avocado toe aan de maaltijd. Want die avocado mag bij deze maaltijd écht niet ontbreken!

Eet smakelijk!

Bekijk ook

Bloemkoolrijst met gegrilde zalm en boontjes

Gevulde maaltijdsoep met rijst en veel groenten

Bloemkoolrijst met gegrilde zalm en boontjes

Spinazie-zalmsaus, lekker voor over elke pasta!

Bloemkoolrijst met gegrilde zalm en boontjes

Het eten van vette vis heeft veel gezondheidsvoordelen