Pizza maken met een wel hele verantwoorde bodem, namelijk de broccoli pizzabodem. Geheel koolhydraatarm waardoor jij onbezorgd kan genieten van een overheerlijke pizza. Natuurlijk zal de pizza net even een andere bite en smaak hebben maar ja dat kan ook niet anders. Ik zou zeggen ‘aan de slag’ want lekker is hij zeker.

Zo bereid je de gezonde broccoli pizzabodem

 1. Verwarm de oven alvast voor op ongeveer 200 graden.
 2. Snijd de broccoli in roosjes en spoel goed af.
 3. Rasp de kaas alvast.
 4. Stop de broccoli in een keukenmachine.
 5. Blend tot het ongeveer de grootte heeft van een rijstkorrel.
 6. Doe het mengsel vervolgens in een kom en dek het af met geschikt magnetronfolie. Plaats de kom in de magnetron voor ongeveer 1 minuut. Op deze manier zal de broccoli rijst stomen.
 7. Haal de kom uit de magnetron en schep het mengsel in een heel schone theedoek. Vouw de punten naar elkaar toe en knijp de broccoli goed uit. Je zult zien dat er veel vocht zal uitkomen.
 8. Schep het ‘uitgeknepen’ mengsel in een kom en voeg hier de eieren, kruiden en kaas met een lepel aan toe. Verdeel al deze ingrediĆ«nten goed door de broccoli rijst.
 9. Schenk de olijfolie over een geschikte ovenplaat en druk het mengsel uit tot een ronde pizzabodem van ongeveer 1 cm dik.
 10. Schuif de broccoli pizzabodem voor 10 minuten in de voorverwarmde oven. Het is de bedoeling dat de bodem alvast voorgaard.
 11. 10 minuten voorbij? Voeg alle toppings toe die jij maar wilt en lekker vindt.
 12. Schuif weer in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Klaar is je broccoli pizzabodem met lekkere toppings naar keuze.

Enjoy!

Bekijk ook

Pizza maar dan anders met een gezonde broccoli pizzabodem

Vegetarische zoete aardappel pizzabodem

Pizza maar dan anders met een gezonde broccoli pizzabodem

Gezonde vegetarische pita pizza met gegrilde groenten