Dit zal voorlopig waarschijnlijk de laatste dag zijn dat we de barbecue aansteken. Daarom hebben wij nog één keer een heerlijk barbecue recept voor je klaarstaan. Deze zomerse bulgursalade met aubergine is ideaal als bijgerecht.


Bereidingswijze bulgursalade

  1. Verwijder de uiteinden van de aubergines. Vervolgens snijd je ze in de lengte in 8 plakken. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi nog met zout naar smaak.
  2. Grill de aubergines nu rondom bruin op de barbecue en laat ze doorgaren aan de zijkant van de barbecue en/of sluit de deksel.
  3. Meng nu alle ingrediënten van de aubergine marinade. Gebruikt een keukenmachine of staafmixer om er een grove saus van te maken. Hierna schep je de saus over je gegaarde aubergines.
  4. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking
  5. verhit nu de zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de bloemkoolrijst kort.
  6. Snijd de tomaten in kleine blokjes en snijd de munt en peterselie fijn.
  7. Pak nu een kom en met hier de bulgur met de bloemkoolrijst, tomaat, munt en peterselie. Breng het eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de bulgursalade met de plakken aubergine.

Tip: Is het geen barbecue weer? Je kunt de aubergine ook bereiden in de grillpan, koekenpan of in de oven!

Lees ook

Recept: Bulgursalade met bloemkoolrijst en aubergine

Recept: spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes

Recept: Bulgursalade met bloemkoolrijst en aubergine

Recept: Bulgursalade met bloemkoolrijst en aubergine