De prachtige poké en Buddha bowl plaatjes vliegen je ondertussen om de oren. Het is niet gek dat deze mooi opgemaakte kommetjes het goed doen op alle social media kanalen, want naast dat deze bakjes ontzettend mooi en makkelijk te maken zijn, zijn ze ook nog eens ontzettend lekker. Vandaag hebben we een heerlijke California Roll Sushi Bowl voor je op het menu staan.

Bereiding sushi bowl

  1. Bereid de sushi rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Wanneer de rijst klaar is, haal je deze van het vuur en laat je 15 minuten met een deksel op de pan staan.
  3. Pak een steelpannetje en doe hier de 4el rijstazijn, suiker en het zout in.
  4. Verwarm op middelhoog vuur en kook en roer totdat de suiker is gesmolten.
  5. Haal van het vuur en laat het afkoelen.
  6. Zodra de azijn is afgekoeld giet je deze over de rijst en schud alles goed door elkaar.
  7. Pak een kom en mix de mayonaise en de sriracha. Verdun eventueel met 1,5 el water.
  8. Doe vervolgens de mayonaise en sriracha in een stevig plastic diepvries zakje en leg aan de kant.
  9. Pak een ander kommetje en mix de sojasaus en 1 el rijstazijn, zet opzij.
  10. Snijd de komkommer, wortels en avocado in blokjes, de krab in reepjes.
  11. Hak de gember en kruimel de nori.
  12. Mix de groentes, gember, nori en krab in een grote mengkom.
  13. Verdeel de sushi rijst over 4 kommen.
  14. Top de rijst met de krab en groenten mix.
  15. Sprenkel de sojasaus met azijn over de rijst en krab.
  16. Hak een klein hoekje van het boterhamzakje met de mayo en sriracha mix en top de bowls hier vervolgens mee.

Geniet van je heerlijke sushi bowl!

Meer bowls?

Tonijn en avocado poke bowl

Masala kikkererwt buddha bowl

Fajita burger bowl