Geen trek in een warme-pap met weinig smaak? Nou, wij ook niet! Gelukkig hoeven havermout ontbijtjes helemaal niet saai of vies te zijn. In tegendeel juist, ze kunnen echt super veel smaak bevatten. Omdat we de zon weer regelmatig kunnen begroeten (ja.. worden jullie ook zo gek van die regenbuien?), hebben we natuurlijk iets minder zin in onze warme kommetjes havermout en ruilen we deze graag om voor een lekkere frisse versie.  Heb je nog nooit overnight oats gehad? Nou, wij kunnen ons geen beter recept om hiermee te beginnen, bedenken! Deze naar carrot cake smakende havermout doet je denken aan die heerlijke taartjes bij de drie graefjes. Dus, Staat er morgen ochtend heerlijk overnight oats ontbijtje op jou te wachten? Wij hebben ze al in de koelkast klaar staan!

Bereiding overnight oats

  1. Maak de wortels schoon en rasp de vervolgens met een grove of medium rasp.
  2. Meng de wortelrasp samen met de havermout, noten, het gedroogd fruit en alle andere ingrediënten in een kom of weckpot.
  3. Schenk 100ml van de amandelmelk bij de havermout.
  4. Roer dit alles even goed door elkaar en schenk vervolgens de rest van de melk erbij.
  5. Zet de kom goed afgedekt in de koelkast en laat deze hier een nacht trekken (Geen hele nacht de tijd? Koel zo lang mogelijk!)
  6. Haal de volgende ochtend de oats uit de koelkast.
  7. Snijd een halve banaan in plakjes en top hiermee je de overnight oats.
  8. Eet smakelijk!

Tip: Geen fan van bananen? Je kunt de oats natuurlijk toppen met alles wat jijzelf lekker vind!  Denk bijvoorbeeld aan een eetlepel kokosyoghurt en wat gehakte pecannoten. 

Note: Goed afgesloten zijn de overnight oats 3 a 4 dagen te bewaren in de koelkast, zo kun je ze dus ook ‘mealpreppen’!


Meer lekkere en gezonde ontbijtjes?

Amandel cranberry ontbijt muffins

Healthy bananen pannenkoeken

Peanutbutter jelly chia ontbijt