Dit machtige ontbijtje van chocola en havermout is zeker het proberen waard wanneer je een diehard chocolade liefhebber bent. Ben je dat niet maar toch nieuwsgierig naar de smaak? Probeer hem dan alsnog. Bij het eten van deze chocolate oatmeal with banana heb je bijna het idee dat je een toetje eet. Het fijne is dat hij binnen 5 minuten op de ontbijttafel staat en ook nog eens verantwoord is. In rauwe cacao zitten namelijk veel antioxidanten, vitamines en mineralen. Sla de producten in en duik die keuken in!

Zo maak je deze chocolate oatmeal with banana

  • Neem een steelpannetje en kook de havermelk met de fijne havervlokken
  • Zie je dat het gaat koken voeg dan ongeveer 2 tot 3 eetlepels rauwe cacaopoeder toe
  • Laat de havermout nog even goed pruttelen in het steelpannetje voor plusminus 3 minuten en snijd ondertussen de banaan in plakjes
  • Pak een glas zoals op de bovenstaande afbeelding en schep deze voor de helft vol
  • Voeg de in stukjes gesneden banaan toe en vul de rest van het glas aan met de overgebleven chocolade havermout
  • Maak het af door wat kaneel te strooien bovenop de havermout

TIP: Wanneer je groot liefhebber bent van pindakaas kan je eventueel nog een eetlepel on top toevoegen

Geniet van dit machtig lekkere ontbijtje!

Andere havermout ontbijt recepten

Chocolade liefhebber? Try this chocolate oatmeal with banana

Heerlijke gebakken appel havermout bowl met kaneel

Chocolade liefhebber? Try this chocolate oatmeal with banana

Vanille havermout pap met cashewnoten