We kunnen er niet omheen, het is herfst. Regenbuien met heel af en toe een lekker herfst zonnetje dat door de bomen schijnt. Om nog een beetje in de lente en zomer sferen te blijven, delen we deze heerlijke quinoa salade. Het is niet alleen een heel makkelijk recept, deze salade is ook nog eens snel klaar en super lekker. Je kunt zelfs ook nog wat groenten naar keuze toevoegen aan je salade, denk bijvoorbeeld aan tomaat, komkommer, wortel, maïs, avocado etc.

Bereiding quinoa salade

  1. Rooster de pijnboom pitten in een koekenpan circa 5 minuten. (Blijf constant roeren, ze branden snel aan) Laat ze vervolgens afkoelen.
  2. Breng in een steel of sauspan de quinoa met het water en zout op middelhoog vuur aan de kook. Laat koken tot de quinoa zacht is en het water geabsorbeerd (ongeveer 10 minuten)
  3. Snijd ondertussen de selderie, paprika en de ui in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  4. Laat de quinoa afkoelen en maak het los met een vork.
  5. Schep de quinoa in een kom en meng met de selderie, ui, peterselie, pijnboompitten, komijn en cayennepeper.
  6. Roer als laatste de citroensap beetje bij beetje door de salade heen, voor de frisse smaak.

Tip: zet de quinoa salade nog even een uur in de koelkast, zo wordt het een frisse zomerse salade.


Probeer ook:

Couscous salade met een twist!

Een heerlijke én makkelijke quinoa sushi lunch bowl!

Heerlijke aubergine quinoa rolletjes met feta