Pasta: je zou het elke dag wel kunnen eten. Dankzij dit recept met courgette kan je ook elke dag ‘pasta’ eten, én je krijgt meteen je portie groente van de dag binnen. De courgette spaghetti bevat daarbij geen gluten en melk, dus passen ze perfect in elk dieet. Met deze courgette slierten geef je je spaghetti pesto een koolhydraatarme twist.


Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en voeg de courgette slierten toe. Kook deze voor zo’n 1 tot 2 minuten totdat deze gaar zijn. Giet ze vervolgens af.
  2. Verhit een wokpan met een scheutje olijfolie. Snijdt ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en doe deze in de wokpan.
  3. Doe hier vervolgens de courgette slierten in en wok zo’n 2 minuten totdat ze gaar zijn.
  4. Gooi tijdens het wokken de pesto door de courgette spaghetti en roer deze goed door.
  5. Voeg een handje spinaziebladeren toe en wok deze samen met de spaghetti.
  6. Haal de spaghetti van het vuur af en besprenkel met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Tip: heb je thuis een spiraalsnijder? Maak je eigen courgette slierten voor een nog versere pasta.

Eet smakelijk!

Lees ook

Recept: koolhydraatarme courgette spaghetti met pesto en spinazie

Zo maak jij zelf een heerlijke pizza met een koolhydraatarme bloemkool bodem

Recept: koolhydraatarme courgette spaghetti met pesto en spinazie

Koolhydraatarme ovenschotel met ei, kip en groenten!

Recept: koolhydraatarme courgette spaghetti met pesto en spinazie

Gezonde pestosaus gemaakt van courgette