Een toetje maken voor iedereen is tegenwoordig niet altijd heel gemakkelijk. In haast elk gezelschap zijn er wel mensen die of glutenvrij eten, vegetarisch óf juist weer vegan. Ik begrijp dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden om recepten te buigen naar ieder zijn dieetwens. Dus krijg jij dit weekend eters met eventuele dieetwensen maar wil jij wel een fenomenaal toetje op tafel neerzetten? Speel gewoon op safe en maak deze vegan tiramisu. Wedden dat ze het verschil niet merken!

Zo maak je de vegan room

  • Gebruik het vocht van de kikkererwten. Klop het kikkererwten vocht op met een handmixer tot het stijf is.
  • Eenmaal heel goed opgeklopt voeg je geleidelijk de kokosbloesemsuiker toe. Blijf tijdens het toevoegen van de suiker goed doormixen.
  • Vervolgens schep en roer je de kokosyoghurt bij het mengsel.

En zo bereid je de koekjes

  • Hak de Nizza (kokos/kaneel) koekjes grof.
  • Schenk 90 ml afgekoelde espresso of koffie over de Nizza koekjes.
  • Schep er wat grof gehakte 70% pure chocolade doorheen. Let op: veel pure chocolade repen zijn vegan. Het is belangrijk om even de ingrediëntenlijst te controleren!
  • Wanneer dit de ingrediëntenlijst is kun jij gerust genieten van de chocolade: cacaomassa, suiker, magere cacaopoeder, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma. cacaobestanddelen ten minste 70%

Wil jij tiramisu met alcohol voeg dan ongeveer 2 tot 3 el amaretto toe. 

  • Neem een glas en vul dit aan met diverse lagen.
  • De eerste laag bestaat uit vegan beslag, de tweede laag uit de koekjes met koffie en ga zo om en om door.
  • Tot slot strooi je wat cacao on top.

En klaar is je vegan tiramisu, mmm…. Geniet ervan!

TIP: Het is ook lekker om de Nizza koekjes te vervangen door bitterkoekjes. Op deze manier geef je een net wat andere touch aan de tiramisu.

Bekijk ook

Deze vegan tiramisu wil je écht proberen!

Heerlijke vegan carrot cake muffins met rozijnen

Deze vegan tiramisu wil je écht proberen!

Mini vegan appeltaartjes met tofu, onwijs leuk om zelf te bakken!