Het eten van vette vis is heel gezond voor het lichaam. Het is dan ook belangrijk eens per week vette vis te consumeren. Dit brengt namelijk heel veel gezondheidsvoordelen met zich mee en laten we eerlijk zijn, wie wil hier nou niet van profiteren? Waarschijnlijk een groot deel die geen visliefhebber is. Dit kan snel veranderen. Leer het eten van een visje jezelf aan. Daar hebben wij gelukkig een aantal hele leuke tips voor. Om even terug te komen bij deze overheerlijke makreel salade met fetakaas. Ga naar de super of visboer en bemachtig de meest verse makreel!

Zo maak je de makreel salade met feta kaas

  1. Rooster de pijnboompitjes in een klein pannetje. Gebruik hier geen olie bij. Het is de bedoeling dat je ze ‘droog’ aan het pannetje toevoegt. Zorg dat je ze goed in de gaten houdt. De pitjes kunnen namelijk snel aanbranden.
  2. Was de verse romaine sla zorgvuldig.
  3. Laat de sla goed uitlekken. Zo kan je gebruikmaken van een speciale slacentrifuge. Ja, dit klinkt misschien heel erg ouderwets maar je eet in ieder geval hele verse sla. 

Wil jij gewoon voor makkelijk gaan? Koop gerust een zakje romaine sla in de plaatselijke supermarkt. 

  1. Naast het wassen van de sla was je ook de tomaatjes.
  2. Pak een saladekom en voeg hier de romaine sla aan toe.
  3. Voeg op deze volgorde de toppings toe aan de salade.
  • Makreel zonder graatjes
  • Gehalveerde tomaatjes
  • Gescheurde feta kaas
  • Geroosterde pijnboompitjes
  • Bieslook yoghurt dressing

Echt waar, deze salade staat in no time op tafel en is ook nog eens heel smaakvol. 

TIP: Maak er een frisse bieslook yoghurt dressing bij. Het enige wat jij hoeft te doen is wat olijfolie, water, fijngesneden bieslook en halfvolle yoghurt te mixen met een staafmixer.

Smakelijk!

Lees ook

Een lekkere vissalade: makreel met feta kaas

Koolhydraatarm: vispannetje met zalmfilet uit de oven

Een lekkere vissalade: makreel met feta kaas

Maak deze Hawaiiaanse poké bowl met gerookte zalm