Heerlijk verse focaccia gevuld met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten. Je kan dit gerecht serveren als uitgebreide lunch of als een simpele hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld een salade erbij.

Bereiding gevulde focaccia met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten


Bereiding broodjes:

  1. Voeg het zakje gist en suiker toe aan 75 ml warm water en laat dat een paar minuten staan totdat het gaat schuimen.
  2. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  3. Voeg vervolgens het gist mengsel toe en meng het beetje bij beetje met de bloem.
  4. Voeg in etappes de andere 50 ml water toe en kneed het met je handen goed door. Als het deeg nog erg droog is, voeg dan nog een eetlepel water toe.
  5. Als het deeg mooi egaal en elastisch is, doe het dan in een kom die ingesmeerd is met een dun laagje olijfolie.
  6. Draai de deegbal een paar keer in de kom zodat hij ook bedekt is met een laagje olijfolie. Dek de kom vervolgens af met een vochtige theedoek.
  7. Laat het deeg ongeveer een half uur op een warme plek rijzen.
  8. Verwarm de oven op 220 graden.
  9. Als het deeg in hoeveelheid is verdubbeld haal je het uit de kom en kneed het dan nog even goed door.
  10. Deel vervolgens het deeg op in 6 stukken en draai hier bolletjes van.
  11. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol de deegballetjes uit.
  12. Schep een beetje vulling in het midden en vouw dan de zijkanten naar binnen en klap de onder en bovenzijde er over. Druk de randen goed op elkaar.

Tip: Je kunt de randen ook een beetje vochtig maken met water zodat ze beter blijven plakken. 

Bereiding vulling:

  1. Ontdooi de spinazie en doe hem in een zeef of vergiet.
  2. Druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit.
  3. Prak vervolgens de geitenkaas door de uitgelekte spinazie en schep de pijnboompitten er doorheen.
  4. Breng het daarna op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Gezonde glutenvrije focaccia voor bij de borrel!

Glutenvrije wrap met kip en pesto, simpel én lekker!

Gezonde wrap met kip shoarma en tzatziki