Dit gerecht met gevulde eieren valt eigenlijk altijd bij iedereen wel in de smaak. Heb je geen zin in zalm? Kan je dat natuurlijk altijd vervangen, voor bijvoorbeeld garnalen of een lekkere ham. Een heerlijk hapje voor bijvoorbeeld op een verjaardag of een avondje op de bank. Wij zeggen: smullen maar!

Bereiding gevulde eieren met zalm

  1. Doe de eiren in een pan koud water en breng ze op hoog vuur aan de kook. Kook de eieren vervolgens 6 minuten.
  2. Giet daarna af en laat ze schrikken en afkoelen in koud water.
  3. Pel en halveer ze in de lengte, schep de dooiers in een kom en pureer ze grof.
  4. Maak de mayonaise. Klop in een kom de eidooier, mosterd en het citroensap schuimig met een mixer.
  5. Meng de oliën in een kan en druppel ze in het eidooiermengsel, onder voortdurend kloppen. Voeg wat zout en peper toe voor de smaak.
  6. Voeg 60 gram mayonaise toe aan de gepureerde eidooiers.
  7. Prak de zalm, dille en cayennepeper erdoor. Schep dan het mengsel in de lege eiwitten, strooi de extra dille erover.

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Pittig roerei met cherrytomaatjes en pesto op toast

Omelet met spinazie en champignons (koolhydraatarm)

Simpel en lekker: low-carb veggie eiwit omelet!