Koolhydraatarm of glutenvrij eten? Deze gevulde pompoen kun je eten met wat rijst of zoete aardappel ernaast en je hebt echt een top maaltijd! Daarnaast kun je de vulling veranderen voor je favoriete groenten en op smaak brengen met je favoriete kruiden, zo heb je elke keer weer een verassend nieuw gerecht om op tafel te zetten (zoals de verschillende gevulde pompoenen op de foto!) Voor een goede basis waar je zelf op voort kunt borduren, hebben we hier een simpel en lekker receptje voor jou om uit te proberen. Enjoy!

Bereiding gevulde pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de flespompoen doormidden (dit is geen makkelijk klusje dus pas op dat je niet in je vingers snijdt!)
  3. Pak een lepel en verwijder de pitjes en hol beide helften uit (je kunt er voor kiezen om ze helemaal uit te hollen, maar ook om een helft uit te hollen.)
  4. Besprenkel nu 1 pompoen helft met plantaardige olie en leg 30 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de andere groenten in stukjes (paprika, champignons en ui).
  6. Pak nu een koekenpan en verwarm hier wat olie in.
  7. Fruit vervolgens eerst het uitje en voeg daarna de rest van de groenten en de knoflook toe.
  8. Bak +/- twee minuten.
  9. Haal na 30 minuten de pompoen uit de oven en vul met de groenten.
  10. Top de groenten af met mozzarella en pijnboompitten en leg nogmaals 20 a 30 minuten in de oven.
  11. Check geregeld of de kaas goed gesmolten is en niet verbrandt.
  12. Serveer warm.

Eet smakelijk!

Tip: Bewaar het vruchtvlees van de pompoen, maak er puree van en gebruik ze in deze heerlijke raw brownies met pompoen.


Heerlijke gevulde courgette bootjes met (vegetarisch) gehakt

Gevulde paprika’s met mager rundergehakt en spekjes

Simpel én gezond, gevulde zoete aardappel uit de oven!