Zin in een lekkere en uitgebreide lunch? Er gaat niks boven een heerlijke clubsandwich met kip en deze hoeft helemaal niet ongezond te zijn (laat de chips die je er normaal bij geserveerd krijgt even achterwegen). Maar met een wat heerlijke sneetjes volkorenbrood, avocado en een mosterd-yoghurt dressing, ben je echt wel gezond bezig! We raden aan de parmaham achterwege te laten als je echt voor “healthy” gaat, maar mocht je er écht zin in hebben, kan een plakje natuurlijk geen kwaad. Geniet van je heerlijke én gezonde clubsandwich.

Bereiding gezonde clubsandwich

  1. Snijd de ui in ringen.
  2. Pak een kommetje en doe hier de  2 theelepels limoensap, olijfolie en versgemalen zwarte peper in. mix goed.  Leg de ui-ringen in deze marinade.
  3. Prak de avocado met een vork en druppel er wat limoensap overheen.
  4. Mix in een ander bakje de yoghurt met de mosterd.
  5. Verwarm de grill (een koekenpan of broodrooster ) zonder olie. Leg de sneetjes brood op de grill en rooster ze aan beide kanten 2 a 3 minuten.
  6. Besmeer twee sneetjes geroosterd brood met het yoghurt mosterd mengsel en bedek deze met de geprakte avocado, kip en gemarineerde ui-ringen.
  7. Pak twee andere sneetjes brood en smeer hier ook het yoghurt mosterd mengsel op, leg ze bovenop de kip en verdeel de resterende avocado puree over beide sneetjes.
  8. Leg hier vervolgens de drie zongedroogde tomaatjes en wat alfalfa op (eventueel een plakje parmaham).
  9. Op de laatste 2 sneetjes kun je nog wat van de yoghurt mosterd smeren en deze leg je met de besmeerde kant bovenop de alfalfa en ham.
  10. Druk de sandwich goed aan en snijd diagonaal doormidden.

Tip: In plaats van alfalfa kun je ook rucola, geraspte wortel, radijs of daikon gebruiken.

Geniet van je gezonde clubsandwich!


Meer gezonde lunch gerechten?

Gegrilde panini met parmaham en mozzarella 

Quesedilla’s met hummus, feta en avocado

Koolhydraatarme spinazie omelet wrap met gerookte zalm