We houden allemaal wel van een goed bord Italiaanse pasta! Het is alleen niet altijd even gezond (lees: kant en klaar maaltijden of het gebruiken van pakjes). Daarom delen we vandaag een heerlijke en gezonde versie van de traditionele pasta bolognese. Zeker niet minder lekker, in tegendeel zelfs! De saus heeft een rijke smaak door alle groenten die we erin verwerken en de lekkere Italiaanse kruiden. Ook een aanrader voor als je kinderen hebt.

Bereiding

  1. Snijd de wortel, bleekselderij, ui, en de ontbijtspek in blokjes.
  2. Pak een grote (hapjes)pan en verwarm hier olijfolie in.
  3. Voeg de stukjes spek, de knoflook en de oregano toe. Roerbak dit tot het spel goudbruin in.
  4. Vervolgens voeg je de ui, wortel en bleekselderij ook toe. Bak ongeveer 10 minuten. (goed roeren tussendoor)
  5. Na 10 minuten voeg je de tomaten uit blik toe, gevolgd door 1,5 blik water.
  6. Pluk een aantal basilicumblaadjes en leg ze in de koelkast. Hak ze na 5 minuten vervolgens fijn en voeg ze aan je saus toe.
  7. Laat de saus aan de kook komen.
  8. Aan de kook? Dan mag de saus van het vuur halen en met een staafmixer de saus pureren (3/4 keer porren met de staafmixer)
  9. Zet vervolgens de pan, met deksel, terug op een laag vuurtje en laat de saus zachtjes sudderen.
  10. Voeg dan het gehakt toe aan de saus
  11. Laat het geheel nog tien minuten pruttelen.
  12. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  13. Haal dan de pan van het vuur en roer de parmezaanse kaas door de saus.
  14. Serveer de saus samen met de pasta en maak de schaal af met de bewaarde basilicumblaadjes.

Buon Appetito

Gek op de Italiaanse pasta’s? probeer dan ook eens je eigen verse pesto te maken!