Geen ideeën meer voor de lunch? Probeer dan eens deze lekkere en gezonde lunchsalade met ingrediënten als avocado, witlof, sojabonen en snoepgroente. Eetsmakelijk!


Bereidingswijze:

Breng een 6 cm laagje water aan de kook in een hapjespan en voer hier de azijn aan toe. Draai het vuur laag zodat het water niet meer borrelt. Halveer ondertussen de snoeppaprika’s en komkommertjes in de lengte en verwijder de zaadlijst uit de paprika. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ⅔ van de munt in reepjes. Doe de munt, avocado en yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Je kunt de ingrediënten ook mixen in de blender. Doe de aspergetips in een vergiet en schenk er kokend water over. Breek de eieren (voorzichtig) een voor een boven het water in de hapjespan en pocheer deze 3 minuten. Haal de blaadjes van de witlof los. Verdeel alle groenten over de kommen, netjes naast elkaar. Leg het gepocheerde ei er bovenop en bestrooi de salade met sesamzaadjes en de rest van de munt.

Bekijk ook: