Pasta’s zijn vaak snel en makkelijk te maken. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten. Pasta kan je zowel koud als warm goed eten, en je hebt veel verschillenden soorten pasta’s. Pasta zou je bij elke gelegenheid kunnen serveren doordat je het met zoveel kunt combineren. Vaak wordt pasta gezien als iets ongezonds. Deze pasta is een gezondere variant met champignonsaus


Bereiding van de gezonde pasta

  1. Kook de spaghetti volgend de beschrijving op de verpakking
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  3. Bak de champignons dan 3 tot 5 minuten bruin in een pan met olijfolie
  4. Als de ze goed gebakken zijn, doe je ze in de hakmolen (of staafmixer)
  5. Voeg dan de zongedroogde tomaatjes doe en de verse kruiden
  6. Maal het mooi tot het een glad geheel is
  7. Snijd de knoflook en de uitjes fijn
  8. Bak dan de knoflook en uitjes in dezelfde pan als de champignons
  9. Voeg dan het blik tomaten toe en laat het even pruttelen
  10. Roer de champignons door de tomatensaus
  11. Giet dan de spaghetti af

Tip: Je kan dit gerecht lekker afmaken met wat tomaatjes er door heen en wat parmezaan kaas.


Lees ook:

Simpele baby spinazie en champignon pasta

Gezond & goedkoop: Volkoren pasta pesto met twist

Homemade: Simpele Gnocchi met kastanje champignon saus