Risotto is over het algemeen niet het gezondste Italiaanse gerecht. Daar hebben wij gelukkig een hele goede vervanger voor wanneer je liever voor de healthy way gaat maar wel een ware risotto liefhebber bent. Zo hebben we de originele risottorijst vervangen voor drie kleuren quinoa. Dit klinkt misschien niet heel erg lekker in de oren maar echt waar je zal versteld staan van deze gezonde risotto met quinoa.

Bereiding quinoa risotto

  • Begin met het maken van 1,5 liter bouillon. Wil je het recept geheel vegetarisch maken? Ga dan voor een groentebouillon blokje
  • Zet een pan met water op en kook de drie kleuren quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Ondertussen neem je een grote en diepe koekenpan. Verhit hier de roomboter of kokosolie in. Bak hier zachtjes de fijngesneden rode uitjes en knoflook in voor plusminus 2 tot 3 minuten. Het is de bedoeling dat de rode uitjes glazig bakken
  • Na plusminus 3 minuten schep je de gekookte drie kleuren quinoa in de koekenpan bij de rode uitjes en knoflook. Bak dit mee voor 3 minuten
  • Giet de droge witte wijn bij de quinoa, daarna voeg je ook 1/3 van de champignons en Italiaanse kruiden toe

Je bent op de helft van de bereiding!

  • Giet hier de vooraf gemaakte groente bouillon bij tot de quinoa en champignons onderwater staan
  • Je zal zien dat de quinoa de bouillon binnen enkele minuten opneemt. Voeg vervolgens het resterende water toe. Het kan zijn dat je dit proces een aantal keer moet herhalen tot de groente bouillon op is
  • Voeg 50 gram geraspte Parmezaan toe en blijf ondertussen goed doorroeren
  • Neem een nieuwe koekenpan en verhit hier nogmaals roomboter of kokosolie in. Bak de overige champignons gaar met nog wat extra Italiaanse kruiden, peper en zout. Wanneer ze goudbruin zijn zet je het vuur uit
  • De quinoa risotto is als het goed is klaar. Schep de risotto in een diep bord en bestrooi de quinoa met de overige gebakken champignons, de Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Zo bereid je de gegrilde asperges

  1. Neem een kom en hussel een eetlepel olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper door de groene asperges
  2. Gebruik een grilpan. Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je begint met het grillen
  3. Gril vervolgens de groene asperges gedurende 8 minuten rondom gaar
  4. Klaar? Dan mag je ze neerleggen naast of op de heerlijke quinoa risotto

TIP: Blijf ze voortdurend omdraaien. Dit voorkomt dat de groene asperges aanbranden.

Andere Italiaanse recepten

Gezonde risotto met quinoa is zeker het proberen waard!

Romige vegan risotto met courgette en basilicumsaus

Gezonde risotto met quinoa is zeker het proberen waard!

Vegan Lasagne, super gemakkelijk te bereiden!