Ultieme comfort food of vette hap na het stappen een durum kip! Heel erg lekker, maar helaas niet heel erg gezond. Als je een leuk feestje hebt en weet dat je daarna vast wel zin hebt in een lekkere hap. Maar tegelijkertijd eigenlijk ook weer niet al té vet wilt eten. Bereid dan deze healthy durums alvast voor. Zodra je dan thuis komt, hoef je de wraps alleen nog maar even te vullen met de kip shoarma en kun je genieten van je healthy en eerlijk, veel lekkerdere, variant! Hij is trouwens ook gewoon lekker als avondmaal als je geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Al met al, aanradertje!

Bereiding kip shoarma durum

  1. Mix alle kruiden met 1 teen knoflook en olijfolie goed door elkaar. Roer hier de blokjes kip doorheen en zet apart.
  2. Ondertussen snijd je de tomaten in schijfjes, de komkommer en de paprika in blokjes en de ui in halve ringen. Zet alles even opzij.
  3. Pak een koekenpan, verwarm deze (zonder extra olie) en bak vervolgens de kip op hoog vuur.
  4. Voeg vlak voor dat de kip blokjes helemaal gaar zijn, de paprika en ui toe.
  5. Roer een paar keer goed om en laat op laag vuur nog even doorgaren.
  6. Ondertussen maak je de tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer en knoflook.
  7. Pak nu een durum/wrap, beleg deze in het midden met een strook kipmengsel, wat komkommerblokjes, ijsberg sla en 2 plakjes tomaat.
  8. Vouw de zijkantjes naar binnen en rol daarna op. Grill nog even op de grill en tadaaa, enjoy!

Probeer ook:

Gezonde mexicaanse nacho’s

Healthy cheeseburger en zoete aardappel frietjes

Pizza met bloemkool bodem