Deze heerlijke pittige Marokkaanse kikkererwtensoep met gehakt en harissa is niet weg te denken uit jouw keuken, én hij is ook nog eens glutenvrij. Schroef je kookniveau op naar een hoger level met dit heerlijke recept. Eetsmakelijk!


Bereidingswijze:

  • Snijd de ui, knoflook en de blaadjes van de peterselie grof. Maal de ui, knoflook, komijn, kurkuma, kaneel, harissa en de helft van de peterselie in een keukenmachine fijn tot een kruidenpasta.
  • Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de kruidenpasta voor 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak 3 minuten rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel vervolgens de bleekselderij af in koud water en snijd deze in kleine boogjes.
  • Voeg dan de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng dit aan de kook. Voeg de bleekselderij, kikkererwten en linzen toe. Laat de soep 10 minuten op zachtjes vuur koken, met de deksel erop. Roer af en toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi bij serveren met de rest van de peterselie.

Bereidingstips:

  • Je kunt de soep één dag van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Week de kikkererwten één nacht van te voren in koud water. Kook ze de volgende dag gaar volgens de verpakking. Heb je weinig tijd? Neem een pot van 570 g uitgelekte en afgespoelde kikkererwten.

Variatie en combinatietips:

  • Je kunt dit gerecht ook maken met halal gehakt.
  • Vervang voor een vegetarische soep het rundergehakt door 1 schaal fijngehakt.
  • Dit gerecht is lekker te combineren met knapperig pitabrood.

Bekijk ook: