Perfect en stevig ontbijt voor als je een drukke dag voor de boeg hebt, of gewoon wilt genieten van een heerlijke pancake breakfast op de luie zondag ochtend. Hoe gezond ze zijn, kun je uiteindelijk zelf kiezen. Smelt wat chocolade en giet het over de glutenvrije pannenkoeken voor een heerlijk zoet ontbijt of gebruik wat Griekse yoghurt en fruit voor een gezondere versie. Deze boekweit en cacao pannenkoeken zijn in ieder geval gluten -en lactose vrij en zijn binnen een handomdraai gemaakt.

Bereiding glutenvrije pannenkoeken

  1. Prak de bananen goed fijn op een bord met een vork.
  2. Pak een kom en kluts de eieren.
  3. Voeg vervolgens de geprakte bananen, de boekweit, kaneel en de cacaopoeder toe aan de eieren.
  4. Meng alles tot een egale massa.
  5. Pak een koekenpan en verhit hierin een theelepel kokosolie.
  6. Schep met een lepel het beslag in de koekenpan.
  7. Laat hem goed bakken, tot de bovenkant een beetje droog wordt.
  8. Vervolgens kan je hem omscheppen met een spatel, en de ander kant bakken.
  9. Bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin zijn geworden.
  10. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met blauwe bessen, yoghurt, banaan, kokosvlokken en/of ahornsiroop of iets anders naar keuze.

En nu kun je lekker genieten van je glutenvrije pannenkoeken!

Enjoy


Probeer ook

Bananen pannenkoekjes met maar 3 ingrediënten!

Glutenvrije kokos pannenkoeken