We all love pizza! Oké, laten we niet overdrijven, maar wel veel mensen houden van pizza. Helaas is deze niet altijd even gezond. Veel suiker en zetmeel in de bodem, ongezonde (hoeveelheid) kaas, teveel olie en andere vette troep erop. Dus vandaar wij wel eens geëxperimenteerd hebben met het maken van onze eigen (gezonde) pizza’s. Super leuk ook om met je kindjes, je neefjes en nichtjes, je partner, je vriendinnen of gewoon zelf, te maken. Tevens is het een glutenvrije pizza, dus ook iedereen met een allergie of intolerantie, kan van deze pizza genieten!

Bereiding glutenvrije pizza

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Pak een mengkom en doe het meel hierin.
  3. Voeg teven  het water, snufje zout en eventueel oregano en basilicum voor extra smaak bij het meel.
  4. Kneed het deeg. Goed duwen en trekken tot je het een mooie egale bol wordt.
  5. Blijft het te plakkerig? Voeg nog wat extra  meel toe.
  6. Na het kneden dek je de kom af met een theedoek.
  7. Laat het deeg 10 minuten rijzen.
  8. Sneed het deeg opnieuw en maak er met je handen een mooie dunne pizzabodem van.
  9. Zet de randjes iets omhoog en leg de pizzabodem op een bakpapiertje en vervolgens op het rekje van je oven.
  10. Smeer de randjes van de bodem eerst in met een beetje olijfolie, dan worden ze lekker knapperig (je kunt dit eventueel ook met de gehele bodem doen).
  11. Vervolgens top je de bodem met tomatensaus, de vegetarische worst, ui, paprika, kaas, kruiden etc.
  12. Bak de pizza in 15 a 18 minuten goudbruin.
  13. Haal de pizza uit de oven en voila, je eigen glutenvrije healthy pizzaparty!

Smakelijk!


Probeer ook

Vegetarische zoete aardappel pizzabodem

Smoked salmon avocado pizza

Zo maak jij zelf heerlijke pizza met een koolhydraatarme bloemkool bodem