Wie zegt dat gezond eten duur is, heeft wat ons betreft niet de aller beste research gedaan. Uiteraard kan dat de allerbeste overkomen, maar gezond eten hoeft echt niet duur te zijn. Misschien is het in eerste instantie duur om een aantal kruiden, olies en sausjes aan te schaffen, maar hier doe je vervolgens een lange tijd mee. Ook de gedachten dat je een heleboel dure superfoods moet aanschaffen om een beetje gezond te eten, is niet helemaal juist. Broccoli, andijvie en cacao worden namelijk ook als superfoods gezien en die liggen gewoon in de schappen bij een hele normale supermarkt. Vandaag hebben we budgetvriendelijk recept voor volkoren pasta pesto (tevens één van onze favo vegan recepten!)

Kosten per  persoon €1,29

Bereiding volkoren pasta pesto

  1. Zet een pan met water op.
  2. Kook de volkoren pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd de ui in ringen en de cherrytomaatjes doormidden.
  4. Pak een hapjes of wokpan en verwarm een eetlepel olijfolie.
  5. Fruit hier de ui in tot deze glazig is.
  6. voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en bak lichtjes aan.
  7. Voeg de tomatenpuree en een eetlepel pesto toe.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Heb je Italiaanse kruiden in huis? Kun je deze ook nog toevoegen,
  10. Giet de pasta af, laat uitlekken en voeg bij de pesto saus.
  11. Roer goed door elkaar en hij is klaar om te serveren.
  12. Serveer met een handje rucola en voilà!

Enjoy!

Berekening?

  • Volkorenpasta (biologisch) €0,95
  • 250g cherrytomaatjes €0,85
  • Witte ui (per 2) €0,79
  • 70g blikje tomaten puree €0,18
  • potje pesto €0,91
  • 125g rucola €1,49

Totaal: €5,17 voor 4 personen = €1,29 per persoon

Tip: Wil je vegan eten? Koop dan een biologische pesto (check even of deze vegan is) deze is iets duurder, namelijk rond de €2.


Meer pasta inspiratie?

Gezonde pasta bolognese

Vetarme pasta a la carbonara 

Simpele pasta met avocado saus en tuinbonen