Een groene smoothie is een heerlijke start van de dag. Je hebt namelijk al meteen een portie groente en fruit binnen en je kan er dus direct weer een volledige ochtend goed tegenaan. Deze lekkere smoothie is simpel te bereiden en snel klaar. De dikte kun je zelf bepalen door er meer of minder water aan toe te voegen. Naast de komkommer is er een frisse appel aan toegevoegd en een avocado om hem lekker romig te maken. Ideaal ontbijtje, maar ook lekker als tussendoortje!

ps. Wist je dat vele studies aantonen dat avocado krachtige bevorderende effecten heeft op de gezondheid? Ze zijn goed voor je hart, ze geven een verzadigd gevoel, zitten bomvol vezels en vitamines, helpen bij het verlagen van het cholesterol, bevatten meer kalium dan bananen, helpen bij gewichtsverlies, zijn rijk van anti-oxidanten en ga zo maar door. Genoeg redenen om af en toe zo’n heerlijke groene smoothie te drinken toch?

Bereiding groene Smoothie

  1. Begin met het wassen van de komkommer en snijd het kontje en het kroontje weg.
  2. Snijd de avocado rond de pit doormidden en draai de helften van elkaar af. Verwijder vervolgens de pit en het vruchtvlees uit de schil.
  3. Schil dan de appel en verwijder het klokhuis.
  4. Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een gladde groene smoothie.

Eet uhm, drink smakelijk!

tip: Je kunt ze toppen met alle soorten fruit en toppings naar keuze! Kiwi, kokosschaafsel, chia zaad, granola etc.


Probeer ook:

3 super green, super good, boerenkool smoothies!

Aardbeien smoothie voor een vitamine C boost!

Prachtige groenblauwe regenboog smoothie bowl