Een overheerlijke groene tapenade voor in of bij een Italiaanse spaghetti of als gezonde dip bij de borrelplank. Dat laten wij ons niet twee keer zeggen want niets is namelijk lekkerder dan vers bereide groene tapenade. Dit maakt de maaltijd niet een cijfer 8 maar een cijfer 10. Ben jij al nieuwsgierig naar hoe wij ultra verse tapenade bereiden? Lees dan zeker even verder!

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of staafmixer

Bereiding overheerlijke groene tapenade

  1. Schep de groene olijven in een geschikte kom waarin jij aan het werk kan met een staafmixer of keukenmachine
  2. Voeg hier ook 1 teentje knoflook, 2 eetlepels parmezaanse kaas en 4 zongedroogde tomaten aan toe
  3. Tijdens het malen van de olijven en overige ingrediënten zorg je dat je op geleidelijke wijze olijfolie bijschenkt
  4. Zet de keukenmachine of staafmixer aan en maal tot een grove puree
  5. Tot slot voeg je er naar smaak nog wat peper aan toe
  6. Laat even rusten in de koelkast voor plusminus 20 minuten

Geniet van de tapenade

Bekijk ook

Maak deze overheerlijke groene tapenade voor bij de Spaghetti

Deze originele Italiaanse bruschetta wil jij zeker proberen!

Maak deze overheerlijke groene tapenade voor bij de Spaghetti

Heerlijke vegetarische Italiaanse pasta bolognese!