Ontbijt jij ook altijd met havermout? Zo niet, het is zeker de moeite waard om het te proberen. Ons zusje FEM-FEM schreef over de voordelen ervan en bracht ons het beste ontbijt idee ooit, namelijk: de havermoutcappuccino! Dat mochten we jullie natuurlijk niet laten missen, dus delen we dit heerlijke recept ook op Freshhh!

Prachtige foto via bettyskitchen.nl

Havermout

Havermout, een favoriet omdat je er oneindig mee kan variëren, zodat het niet snel verveeld. Naast dat het ontzettend lekker is, heeft het veel vezels die een positief effect op onze darmflora hebben en die ook nog eens verzadigend werken. Zo kan jij gerust de hele ochtend doorkomen zonder trek te krijgen. De vezels vertragen bovendien de opname van glucose in het bloed, wat ervoor zorgt dat je minder hoge pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt. Hierdoor wordt de alvleesklier niet overbelast en voorkomen we dat ons lichaam vet gaat aanspreken. Alleen maar voordelen dus, zo’n vezelrijk ontbijtje!

Heb jij ’s ochtends ook weinig tijd?

Maar hoe ideaal zou het zijn, als je dit zou combineren met dat vertrouwde bakkie pleur, wat jij elke ochtend neemt? Geïnspireerd op het boek Havermoutje heeft FEM-FEM een receptje bedacht hoe je zelf eenvoudig een havermout cappucino maakt .

Bereiding:

Verhit de melk in een steelpannetje op middel hoog vuur. Breng hierin de melk aan de kook. Je kan sojamelk gebruiken maar dit mag natuurlijk ook gewone halfvolle melk zijn! Voeg geleidelijk de havermout toe aan de melk en roer de havermoutpap goed door. Laat de pap gedurende 10 minuten zachtjes doorkoken en zet het vuur lager. Maak ondertussen een espresso voor jezelf met behulp van een percolator. Tip: de Lavazza koffie is erg lekker! Doe een flinke scheut water in de percolator en 2 theelepeltjes koffie in de filter. Zet de percolator op laagvuur en laat deze enkele minuten zachtjes verhitten, totdat deze kookt. Zodra de koffie kookt, haal je deze van het vuur en schenk je dit over in een groot cappucino glas. Schuim ondertussen wat melk op in een pannetje of in een melk opschuimer. Giet de gekookte havermout over in het glas en schenk het opgeschuimde melk hierover heen. Breng op smaak met agavesiroop en strooi er een vleugje kaneel overheen.

Foto via: Betty’s kitchen