Tegenwoordig zijn vegaburgers heel populair. Deze vegaburger is zeker de moeite waard. De combinatie van tuinbonen, aardappel en spinazie zijn overheerlijk en al helemaal op een ciabatta broodje met ketchup, sla en koriander. Het is tijd om heerlijk te smullen!

Bereiding groene vegaburger op een ciabatta

  1. Schil eerst de aardappel en snij deze in kleine blokjes.
  2. Kook samen met de tuinbonen in gezouten water in ongeveer 5 minuten gaar. Giet het vocht af en zet opzij.
  3. Verwarm olie in een koekenpan, snipper de sjalot en de knoflook en voeg er wat komijnpoeder aan toe. Doe daarna de spinazie er bij en laat deze kort slinken.
  4. Hak de aardappel, tuinbonen en het spinaziemengsel tot een fijn geheel.
  5. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ei toe en het broodkruim en kneed tot een plakkerig geheel. Voeg voor wat smaak eventueel wat zout toe.
  6.  Vorm als laatste  4 burgers en bak bruin in een koekenpan op middelhoog vuur.
  7.  Beleg het brood met sla, burgers, ketchup en koriander.

Tip: Voeg er eventueel wat avocado aan toe. 

Eet smakelijk!