Dit recept is heerlijk als lunch of snack bij de borrel. Courgette in een gehaktbal? Het klinkt misschien gek, maar de courgette heeft wel degelijk een belangrijke functie. De geraspte courgette zorgt er namelijk voor dat de gehaktballetjes lekker sappig blijven. Ook geeft het een frisse smaak. De kipgehaktballetjes kan je serveren met je favoriete dipsaus. Bij dit recept is er een lekkere avocado dip bij gebruikt.

Bereiding koolhydraatarme kipgehaktballetjes

Kipgehaktballetjes:

  1. Rasp eerst boven een kom de courgette. Leg daarna een theedoek op de kom. Schep de geraspte courgette in de theedoek. Wring vervolgens het vocht eruit. Als je dat hebt gedaan, doe dan de courgette terug in de kom.
  2. Snijd daarna de lente-ui in kleine stukjes en voeg dat samen met de kipgehakt, peterselie en kruiden toe aan de kom waar de courgette al in zat. Meng met een vork alles goed door elkaar.
  3. Maak dan ongeveer 20 balletjes van het gehaktmengsel.
  4. Verwarm vervolgens twee eetlepels olijfolie in een pan. Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en bak ze 5 tot 6 minuten. Draai dan de balletjes om en bak nog eens 5 minuten. Laat daarna de kipgehaktballetjes nog een aantal minuten staan met de deksel op de pan.

Tip: Het is ook mogelijk om de kipgehaktballetjes in de oven te bakken. Als je liever voor deze optie gaat verwarm de oven dan voor op 205 graden en bak de kipgehaktballetjes in 15-20 minuten gaar.

Avocado dip: 

  1. Je kan de kipgehaktballetjes serveren met een heerlijke avocado dip. Maak deze dip door een avocado fijn te prakken in een kom. Snijd vervolgens de rode ui en tomaat in kleine stukjes en voeg dit samen met de citroensap toe aan de kom. Breng de dip op smaak met wat zout en peper en klaar!

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Snel en makkelijk: Spitskoolwraps met gehakt!

Kokos-curry gehaktballetjes met bloemkoolrijst

Gevulde paprika met mager rundergehakt en spekjes