De winter staat om de hoek en morgen is dan echt de dag dat de winterse maand December begint! En wat hebben we er weer zin in! Gezellig met z’n alle tijdens de feestdagen en daar hoort natuurlijk een heerlijke maaltijd bij! Vandaag hebben wij een echt winterse groenten stamppot voor jullie uitgezocht. Deze stamppot is gemaakt van boerenkool, witte kool en natuurlijk niet te missen, de heerlijke zoete aardappel! Dat wordt smullen!


Bereiding winterse groenten stamppot:

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken
  2. Kook dan de aardappelen met de boerenkool en witte kool in water
  3. Doe hier wat zout bij en kook dit 15 minuten
  4. Verhit dan een pan met wat olijf olie en bak hier de ui en spekreepjes in op hoog vuur
  5. Draai het vuur dan laag en bak dit nog 6 minuten
  6. Giet dan de aardappelen en de kool af. Vang wel een kopje van het kookvocht op
  7. Stamp dan met een pureestamper de aardappelen en kool tot puree en breng op smaak met mosterd en wat peper & zout
  8. Voeg als laatste wat kookvocht toe om de stamppot wat ”smeu├»ger” te maken
  9. Serveer de stamppot op een bord en top af met de uitjes en spekjes

Lees ook:

Pompoen quesadilla met zwarte bonen

Heerlijke zoete aardappel schotel met mozzarella en spinazie

Zoete aardappel ovenschotel met mager gehakt